Terug naar kantoor

De dag van Alissa

Sinds november 2022 heeft Alissa een gloednieuwe functie binnen Medpets: Teamlead Assortiment en Pricing. Ze is dol op cijfertjes en vertelt je graag wat haar functie zo leuk en uitdagend maakt.

Wat doe je precies bij Medpets

Als teamlead assortiment en pricing houd ik me bezig met het overall plaatje binnen de categorieën, denk daarbij aan assortiment, omzet, marges etc. Ik ben nu aanspreekpunt voor team apotheek, voer en dagelijks, maar ik houd me ook bezig met Marketplace, waar Bol.com en Amazon bijvoorbeeld onder vallen. De functie die ik nu heb is nieuw. Gaandeweg kwamen we er binnen het team achter dat er in het grotere geheel een schakel ontbrak, waardoor veel mensen zich niet konden focussen op de dingen die écht belangrijk zijn. Nu ik de overkoepelende projecten oppak, kunnen de Assortiment en Pricing specialisten dieper ingaan op hun werk. Ik bewaar dus vooral het overzicht en zoek uit welke kansen er zijn. Deze kansen liggen vooral in bepaalde samenwerkingen met andere afdelingen, zoals bijvoorbeeld SEA, CRO en SEO, waardoor we elkaar kunnen versterken!

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er voor jou uit?

Ik begin de week met het analyseren van de omzet. Wat heeft de marge gedaan? Wat heeft de eventuele actieweek gedaan met de marge? Hoe staan we er qua omzet voor? Zodra we zien dat de omzet achterloopt, gaan we uitzoeken wat hiervan de oorzaak kan zijn. Iedere maandag zitten ook de verschillende teams (apotheek, voer en dagelijks) bij elkaar om de afgelopen en komende week door te nemen. Ik ben bij al deze meetings aanwezig, zodat ik overzicht heb over het grotere geheel. Daarnaast komen er veel losse projecten op mijn pad die ik oppak. Geen week is dus hetzelfde.

Met wie werk je veel samen?

Eigenlijk met iedereen wel. Aan de ene kant bijvoorbeeld met de paraveterinairs en de collega’s bij digital, maar ook met de collega’s van de klantenservice. Als zij vragen krijgen van klanten over bundels en prijzen die niet goed zijn, dan weten ze ons te vinden. Ik heb ook iedereen wel nodig in mijn functie. Projecten die eerst werden verdeeld over collega’s, komen nu standaard naar mij. Ik voel me het zogenaamde ‘spin in het web’.

Impressie werkweek

Wat vind je het allerleukste aan jouw functie?

Ik ben vrij sociaal aangelegd en ik vind het ook hartstikke leuk om van heel veel dingen af te weten binnen het bedrijf. Dat past heel erg bij mijn functie. Ik kan met veel mensen sparren en iedereen overal bij betrekken. Die veelzijdigheid vind ik wel echt heel leuk. Cijfertjes vind ik sowieso heel interessant, dus ik ben heel graag bezig met omzet en hoe we die kunnen verbeteren. Ik kan intens blij worden als ik zie dat we een goede week hebben gedraaid. Daar krijg ik enorm veel energie van!

Waarom zou iedereen bij Medpets moeten willen werken?

Binnen Medpets krijg je veel vrijheid in je werkzaamheden. Als ik zelf een idee heb of ergens een andere gedachtegang over heb, dan krijg ik de ruimte om dingen uit te proberen. Dat vertrouwen vind ik sowieso heel fijn en belangrijk binnen een organisatie. Ze geloven bij Medpets wel echt in je. Er is niet iemand die wekelijks aan mij vraagt: ‘Wat heb je allemaal gedaan?’. Je werkt gewoon zelf aan je taken en je rondt ze af. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan trek je aan de bel. Ook wordt er gehoor gegeven aan je ambities. Dat is voor mij een enorm pluspunt.

Wat heb je geleerd tijdens jouw periode bij Medpets, tot nu toe?

Wat ik hier heb geleerd, is dat je door samen te werken veel verder kan komen. We zitten hier met verschillende specialismes bij elkaar en ik heb inmiddels wel geleerd om daar dankbaar gebruik van te maken. Het is heel waardevol om samen over dingen na te denken en tot een oplossing te komen. Als ik iets niet weet, roep ik het gewoon. Liever tien vragen te veel stellen dan eentje te weinig. Je kan niet alles alleen weten en je hebt elkaar nodig!

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op!
vacatures@medpets.nl