Terug naar kantoor

De dag van Anne

Bij Medpets staat de gezondheid van de dieren voorop, want een gelukkig beestje zorgt voor een gelukkig baasje. Om deze gezondheid zo goed mogelijk te waarborgen, is het belangrijk om de juiste expertise binnen het bedrijf te hebben. Daarom zijn er binnen Medpets dierenartsen actief, voor het waarborgen van de kwaliteit en het beantwoorden van vragen van klanten. Anne van Noort is Projectlead Private Label bij Medpets. We vragen aan haar wat deze functie precies inhoudt!

Wat doe je precies bij Medpets

Ik ben tweeënhalf jaar geleden gestart in de functie van Dierenarts-Inkoper bij Medpets. Hierin is het essentieel om goed te kijken naar het assortiment wat we aan mogen bieden en welke regels hiervoor gelden. Daarnaast ben ik kort geleden gestart met de functie Projectlead Private Label, die nog niet eerder bestond. Hierbij is het erg belangrijk om gedegen onderzoek uit te voeren en goed te kijken naar de vormgeving, samenstelling en marketingstrategie van het nieuwe product. Er komt natuurlijk heel wat bij kijken! Gelukkig hoef ik dit niet allemaal in mijn eentje te doen en heb ik een team van vakkundige collega’s om mij heen.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Medpets te gaan werken, in plaats van in een dierenartsenpraktijk?

Nadat ik in 2014 ben afgestudeerd als gezelschapsdierenarts, heb ik 5 jaar in de praktijk gewerkt. Dit heb ik in het begin met heel veel plezier gedaan. Elke dag was anders en ik bleef continu nieuwe dingen bijleren. Helaas merkte ik na een paar jaar dat ik het toch routinematig begon te doen. Voor mijn eigen gevoel was ik steeds bezig met het vertellen van dezelfde verhalen en waarschijnlijk was dit in de praktijk ook zo. Dit bracht mij steeds meer aan het twijfelen. Kan ik dit nog tien jaar doen? Ik ben toen opzoek gegaan naar een nieuwe dieren gerelateerde uitdaging, buiten de praktijk. Na een korte periode kwam ik de vacature voor Dierenarts-Inkoper tegen bij Medpets. Dit was voor mij direct een uitgelezen kans en het enthousiasme was wederzijds!

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er voor jou uit?

Binnen mijn functie is geen enkele week hetzelfde. Dat maakt het voor mij juist extra leuk. Ik ben steeds bezig met het bedenken van strategieën, producten en projecten. Daarnaast ben ik veel bezig met het monitoren van de bestaande (eigen) producten. Moeten we een marketingcampagne starten? Of kunnen we het assortiment al uitbreiden? Dit zijn allemaal vragen waar ik mij dagelijks mee bezig houdt!

Met wie werk je veel samen?

Mijn functie valt binnen het inkoopteam en met mijn collega’s van inkoop werk ik dus het meeste samen. Het mooie aan mijn functie is echter dat er geen afdeling is waarmee ik niet samenwerk. Om tot een goed resultaat te komen heb ik iedereen wel een keer nodig. Tegelijkertijd is mijn functie ook heel zelfstandig, ik kan dagenlang met een project bezig zijn zonder daar ook maar één collega voor nodig te hebben. Gelukkig zit ik wel altijd met mijn collega’s om mij heen, zodat er altijd genoeg ruimte voor gezelligheid is.

Impressie werkweek

Wat vind je het allerleukste aan jouw functie?

Doordat ik erg op mijn plek zit bij Medpets, vind ik heel veel dingen leuk aan mijn functie. Maar één van de hoogtepunten vind ik dat geen enkele dag hetzelfde is. Hierdoor is het werk vlot, snel en super veelzijdig. Binnen mijn functie heb ik veel vrijheden en veel eigen verantwoordelijkheid. Hierdoor bestaat mijn week niet uit het vervullen van taken voor anderen, maar werk ik vanuit mijn eigen intuïtie. Dit vind ik persoonlijk véél leuker werken!

Wat maakt het werken bij Medpets zo leuk?

Bij Medpets zal je vooral een plek vinden met jonge, enthousiaste en energieke collega’s. De sfeer is hierdoor ontzettend goed en gezellig. Een luchtige omgeving waarbinnen veel gelachen mag worden. Medpets is ook een jong maar sterk groeiend bedrijf. Dat maakt dat we nooit uitgeleerd zijn en er elke keer weer nieuwe uitdagingen op ons pad komen.

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op!
vacatures@medpets.nl