Terug naar kantoor

De dag van Jelle

Voor een E-commerce organisatie, zoals Medpets, is het super belangrijk om de digitale kant helemaal op orde te hebben. Bij Medpets wordt er door Team Digital gewerkt aan zowel de front-end als de backend development van de website. Om een beeld te schetsen van wat er precies gebeurt binnen Team Digital, stellen we een aantal vragen aan Jelle!

Wat doe je precies bij Medpets

Ik vervul bij Medpets de functie ‘Front-end Developer’ binnen Team Digital. Dit houdt in dat ik mij vooral bezig houd met het visuele gedeelte van de website. Daarnaast werk ik ook geregeld in één van onze API’s. Dit is het programma waar wij in werken om een feature helemaal af te kunnen ronden. Hierbij ondersteun ik de Backend Developers in deze feature en zorg ik vervolgens als Front-end Developer voor het visuele resultaat.

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er uit?

Binnen Team Digital werken met zogenaamde sprints van twee weken. Hierbij ziet de ene week er iets anders uit dan de andere.

In principe start ik iedere dag met het opstarten van al mijn eigen systemen en pak ik een lekker glas water! Vervolgens kijk ik wat ik als eerste op kan pakken en ga ik aan de slag met dit werk. Vervolgens starten we gedurende de ochtend met het hele team de dag en spreken we alle taken en issues door. Het doel van deze meeting is om te peilen wat bij iedereen de taken zijn en of iedereen aan de verwachtingen kan voldoen. Op het einde van de dag doen we dit nog een keer, zodat we een realistisch beeld van de vooruitgang houden.

Met wie werk je veel samen?

Ik werk iedere dag veel samen met mijn directe collega: Regilio. Samen vormen wij het Front-end Development Team. Wij voeren allebei ons eigen werk uit, maar kijken hierbij wel elkaar werk na. Op deze manier kunnen we veel van elkaar leren en is er voldoende ruimte om te sparren. Verder werken we veel met de rest van het Team Digital. We bespreken veel zaken in het algemeen, waardoor iedereen altijd op de hoogte is van de huidige stand van zaken. Zo kan iedereen iets van elkaar leren! Verder bespreken Regilio en ik veel zaken nauwkeurig door met de Product Owner, zodat we zeker weten dat alle features volledig worden opgeleverd.

Een kleine impressie van mijn werkweek

Wat vind je het tofst om te doen?

Ik vind het leuk dat ik in iedere sprint weer andere features mag opleveren en dat de klant deze feature ook daadwerkelijk gaat gebruiken! Er zit veel structuur in mijn werkweek, wat ik erg prettig vind. Maar doordat iedere sprint wel weer anders is, is er toch veel diversiteit binnen de functie.

Waarom zou iedereen bij Medpets moeten willen werken?

Bij Medpets mag ik werken met flexibele werktijden. Dit geeft mij persoonlijk een gevoel van vertrouwen vanuit de organisatie. Binnen Medpets vertrouwen we elkaar binnen en buiten ons werk. Op deze manier heb je echt het gevoel dat er naar je wordt geluisterd. Ook krijg ik veel vrijheid om bij te leren en mijzelf verder te ontwikkelen. Er is bijvoorbeeld voldoende ruimte om conferenties bij te wonen, wat in ons vakgebied erg belangrijk is!

Wat neem je tot nu toe mee vanuit je periode bij Medpets?

Vrijwel alles wat ik nu weet! Bij Medpets heb ik vaktechnisch héél veel geleerd, omdat ik hiervoor de ruimte heb gekregen. Ook heb ik geleerd om met kritiek om te kunnen gaan, zonder mezelf aangevallen te voelen. Dit ligt denk ik aan onze retrospectives, waarbij we feedback aan het team, maar ook aan elkaar kunnen geven. In de afgelopen jaren hebben mijn harde skills en mijn soft skills dus een enorme boost gekregen!

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op!
vacatures@medpets.nl