Terug naar kantoor

De dag van Esther

Medpets is over de afgelopen jaren gigantisch gegroeid. Natuurlijk zijn er door de jaren heen veel dingen veranderd binnen de organisatie, maar sinds 2014 is er altijd één zekerheidje: Esther! Na een startersfunctie als Content Beheerder is ze doorgegroeid naar de E-mail Marketing, waar ze zich de laatste jaren volledig op focust! Maar hoe ziet deze functie er ongeveer uit?

Wat doe je precies bij Medpets

Als E-mail Marketeer houd ik mij voornamelijk bezig met het plannen, opstellen, coördineren en versturen van de nieuwsbrieven. Daarnaast ben ik bezig met het ontwikkelen en uitstippelen van E-mailcampagnes, om vervolgens de uitkomsten hiervan te analyseren. Aan de hand hiervan werken mijn collega, Manon, en ik aan het optimaliseren van het E-mail kanaal van Medpets. Er zit zo veel potentie in het E-mail kanaal! En sinds Manon het team is komen versterken aan het begin van 2021 heb ik nog meer tijd om de E-mail Marketing naar een hoger niveau te tillen!

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er uit?

Aan het begin kijken we altijd naar de resultaten van de vorige week. We analyseren samen hoe de verzendingen zijn verlopen, hoeveel omzet daaruit voort is gekomen en bijvoorbeeld of er nog andere punten zijn die onderzocht moeten worden. Op maandag en donderdag worden er veel nieuwsbrieven verstuurt en daarnaast worden er iedere dag verschillende campagnemails de deur uit gedaan. Gedurende de week houden we dit goed in de gaten en controleren we of alles goed verloopt. Om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt, beginnen we ook altijd ruim op tijd met de volgende nieuwsbrieven. Op deze manier kan ons team van vertalers en marketeers hier ook tijdig mee aan de slag!

Met wie werk je veel samen?

Ik werk natuurlijk heel veel samen met mijn collega van E-mail Marketing: Manon. Daarnaast werken wij veel samen met de rest van het marketing en content team. Samen met het Traffic Team hebben we verschillende meetings per week en proberen we Medpets als organisatie te laten groeien. Het Content Team ondersteunt ons bij het schrijven en vertalen van de nieuwsbrieven. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd fijn om over teksten en ideeën te sparren met anderen. Tot slot is het voor ons ook belangrijk om samen te werken met Team Digital en Customer Experience & Loyalty. Samen willen we een goede en sterke band opbouwen en onderhouden met onze klanten!

Een kleine impressie van mijn werkweek

Wat vind je het allerleukst aan jouw functie?

Dat e-mail hét marketingkanaal is waar mensen zelf bewust voor kiezen door zich in te schrijven/ aan te melden. Daarnaast zijn resultaten van verzonden e-mails heel snel zichtbaar, bijvoorbeeld qua het aantal opens, kliks, conversies, etc. Het is ook altijd leuk om je eigen content te kunnen versturen naar de tienduizenden abonnees per land. Het allerleukst vind ik het momenteel om te werken aan de groei van het kanaal, er zijn nog veel plannen!

Wat maakt werken bij Medpets zo tof?

Het is ontzettend leuk om in een snelgroeiend e-commercebedrijf te werken. Met elkaar werk je naar een doel toe en het geeft voldoening daar onderdeel van te zijn. De gezellige collega’s en de sfeer onderling maken het plaatje compleet. O ja, én de branche is heel leuk, of je zelf nu wel of geen huisdier hebt.

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op!
vacatures@medpets.nl